Thuisladen voor werknemers biedt de flexibiliteit om hun elektrische bedrijfswagen te laden wanneer het hen uitkomt, zodat ze elke werkdag met een volledig opgeladen voertuig kunnen vertrekken. Werknemers hoeven niet onnodig te wachten bij openbare laadpunten, wat bijdraagt aan een efficiëntere werkdag en een betere mobiliteit.
Voordelen van thuisladen voor werknemers
- Duurzaamheid: door elektrische voertuigen thuis op te laden, wordt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderd en dragen bedrijven bij aan de reductie van CO2-uitstoot.
- Flexibiliteit: met thuisladen voor werknemers kunnen medewerkers hun voertuig opladen op het moment dat het hen het beste uitkomt, zonder afhankelijk te zijn van kantooruren of externe laadpalen. Daarnaast is er ook geen wachttijd.
- Lager piekverbruik: door slim laden kunnen bedrijven en werknemers gebruikmaken van lagere energietarieven tijdens daluren.
De toekomst van thuisladen voor werknemers
Bedrijven zullen moeten inspelen op de toenemende vraag naar flexibele laadmogelijkheden én dus thuisladen voor werknemers. Innovaties zoals slimme laadpunten die energiebehoefte afstemmen op piekmomenten en duurzame energiebronnen zullen steeds gebruikelijker worden. Met de groei van elektrisch rijden zullen thuislaadoplossingen een steeds grotere rol gaan spelen, dus het is het investeren meer dan waard.
Kosten en subsidies voor thuisladen voor werknemers
De kosten voor het installeren van een laadpunt voor thuisladen voor werknemers kunnen variëren, afhankelijk van de situatie en benodigde infrastructuur. Vaak zijn er verschillende subsidies beschikbaar om de kosten van de installatie te verlagen. Daarnaast kunnen bedrijven profiteren van belastingvoordelen en energiekosten bij het stimuleren van elektrisch rijden binnen hun organisatie.
Belangrijke overwegingen bij thuisladen voor werknemers
Voordat het laadpunt thuis kan worden geïnstalleerd, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:
- Elektrische capaciteit: kan de bestaande elektrische installatie thuis de extra belasting aan?
- Locatie: is er een geschikte plek om het laadpunt te installeren?
- Kosten: wie betaalt de installatie en het gebruik van de elektriciteit?
- Veiligheid: is het laadpunt goed beveiligd tegen overbelasting en andere risico’s?
Thuisladen voor werknemers met AVIA VOLT
AVIA VOLT biedt complete oplossingen voor thuisladen voor werknemers. Wij zorgen voor de installatie van laadpunten bij je medewerkers thuis, evenals het beheer en het onderhoud ervan. Wij helpen je bij elke stap.
Contact opnemenVeelgestelde vragen
1. Wat als mijn werknemer niet thuis kan opladen?
Niet elke werknemer heeft de mogelijkheid om thuis een laadpunt te installeren, bijvoorbeeld door gebrek aan eigen parkeerplek. In dit geval biedt AVIA VOLT alternatieven zoals het gebruik van openbare laadpunten of het installeren van laadfaciliteiten op kantoor.
2. Wat zijn de kosten voor thuisladen voor werknemers?
De kosten voor thuisladen bestaan uit de installatiekosten van de laadpaal en de kosten voor het elektriciteitsverbruik. Er zijn vaak subsidies beschikbaar die een deel van de installatiekosten kunnen dekken en bedrijven kunnen afspraken maken met werknemers over de laadkosten.
3. Hoe lang duurt het om een elektrische auto thuis op te laden?
De oplaadtijd hangt af van de capaciteit van de batterij en de snelheid van de laadpaal. Een standaard thuislaadpunt (3,7 kW tot 11 kW) kan een elektrische auto in 4 tot 10 uur volledig opladen. Snellere laadpalen kunnen de laadtijd verkorten, maar de exacte duur is dus afhankelijk van het type auto en het laadpunt.