Meer informatie

Met de toename van elektrische voertuigen op de weg, wordt de behoefte aan efficiënte laadoplossingen steeds belangrijker. Een van de meest innovatieve en tijdsbesparende oplossingen is de snellader voor vrachtwagens. 

Een snellader voor vrachtwagens is een speciaal laadstation dat elektrische trucks snel van energie voorziet. Afhankelijk van de capaciteit van de vrachtwagenbatterij en het laadvermogen van de snellader, kan een vrachtwagen binnen 30 tot 90 minuten weer klaar zijn voor gebruik. Dit maakt snelladen een ideale oplossing voor transportbedrijven die strakke schema’s volgen en lange afstanden moeten afleggen.

 

Voordelen van een snellader voor vrachtwagens

  • Snellere laadtijd: het grootste voordeel van een snellader voor vrachtwagens is de laadsnelheid. In plaats van urenlang stil te staan, kunnen elektrische vrachtwagens in korte tijd worden opgeladen. Dit zorgt voor minder stilstandtijd en een hogere efficiëntie.
  • Geschikt voor lange afstanden: deze vrachtwagens kunnen doorgaans rond de 300 kilometer rijden op een volle batterij. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor korte ritten, maar ook voor langere afstanden.
  • Duurzaamheid: het gebruik van snelladers draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en luchtvervuiling. Bedrijven die investeren in snelladers  verduurzamen hun logistieke processen en voldoen aan strenge milieueisen. Daarnaast mogen elektrische voertuigen rijden in zero emissiezones, die in Nederland vanaf 2025 in circa 30 steden worden geïntroduceerd.

 

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een snellader voor vrachtwagens

Bij de aanschaf en installatie van een snellader voor vrachtwagens zijn er enkele belangrijke factoren om in overweging te nemen:

  1. Laadvermogen en compatibiliteit: het is belangrijk om te controleren welk laadvermogen jouw vrachtwagen ondersteunt. De meeste moderne vrachtwagens kunnen worden opgeladen met een vermogen van 150 kW of meer, maar dit verschilt per model.
  2. Netcapaciteit: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het lokale elektriciteitsnet voldoende capaciteit heeft. Controleer of het netwerk op jouw locatie geschikt is voor de installatie van een snellader voor vrachtwagens.
  3. Kosten en subsidies: de aanschaf en installatie van een snellader voor vrachtwagens kan in eerste instantie een grote investering zijn. Gelukkig zijn er verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen. Elektriciteit is vaak goedkoper dan diesel en daarnaast zijn de onderhoudskosten van EV vrachtwagens lager, wat op de lange termijn kan helpen om kosten te besparen.

 

Meer informatie ontvangen over onze snellader voor vrachtwagens?

AVIA VOLT biedt uitgebreide ondersteuning voor bedrijven die willen overstappen op elektrische vrachtwagens. Wij begeleiden je door het gehele proces, van adviseren tot installeren. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de laadoplossing toekomstbestendig is, zodat je bedrijf klaar is voor nieuwe technologieën en hogere laadsnelheden. Ook na de installatie kun je rekenen op onze ondersteuning en diensten om ervoor te zorgen dat jouw snellader voor vrachtwagens altijd optimaal functioneert.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen over snelladers voor vrachtwagens

1. Hoe kies je de juiste snellader voor vrachtwagens voor jouw bedrijf?

De keuze voor de juiste snellader voor vrachtwagens hangt af van verschillende factoren zoals het aantal voertuigen, de gewenste laadsnelheid en de locatie. Houd rekening met het laadvermogen dat je voertuigen nodig hebben en de beschikbare stroomvoorziening op je bedrijfslocatie.

 

2. Biedt AVIA VOLT ook installatieservices voor snelladers aan?

Ja, AVIA VOLT biedt volledige installatieservices voor snelladers. Ons team van experts zorgt ervoor dat de laadstations veilig en efficiënt worden geïnstalleerd, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Daarnaast bieden we ondersteuning na de installatie met onderhoud en service, zodat je laadstations altijd optimaal blijven functioneren.

 

3. Zijn er subsidies beschikbaar voor het aanschaffen van snelladers?

Ja, er zijn verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar voor het advies én aanschaf van snelladers. AVIA VOLT kan je helpen bij verschillende subsidiemogelijkheden en je adviseren over hoe je het meeste kunt profiteren. Bekijk onze nieuwspagina voor eventuele subsidies die nu beschikbaar zijn.