Meer informatie

Last-Mile Delivery verwijst naar het laatste traject in het bezorgproces, waarin een product van een distributiecentrum naar de eindbestemming wordt vervoerd. Dit is een belangrijke stap in de logistieke sector, omdat het direct van invloed is op de snelheid en klanttevredenheid. In een tijdperk van e-commerce is Last-Mile Delivery belangrijker dan ooit, waarbij bedrijven streven naar snellere en milieuvriendelijkere bezorgmethoden.

 

Voordelen van Last-Mile Delivery met elektrische voertuigen

  • Lagere operationele kosten: elektrische voertuigen hebben lagere kosten voor onderhoud en brandstof in vergelijking met voertuigen op fossiele brandstoffen. EV’s hebben minder bewegende onderdelen en vereisen minder reparaties, wat resulteert in lagere onderhoudskosten.
  • Zero-emissie zones: steeds meer steden implementeren zero-emissie zones, waar voertuigen met verbrandingsmotoren beperkt worden of helemaal niet mogen rijden. Elektrische voertuigen hebben toegang tot deze zones zonder beperkingen, waardoor leveringen altijd doorgaan.
  • Duurzaamheid en minder CO2-uitstoot: door elektrische voertuigen te gebruiken voor Last-Mile Delivery verlagen bedrijven hun CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan milieudoelstellingen en een duurzamer bedrijfsmodel. Dit helpt niet alleen de planeet, maar verbetert ook het imago van het bedrijf bij klanten die duurzaamheid waarderen.
  • Toegang tot subsidies en belastingvoordelen: bedrijven die elektrische voertuigen inzetten voor Last-Mile Delivery kunnen in aanmerking komen voor diverse subsidies die zijn ontworpen om de overstap naar duurzame mobiliteit te bevorderen.
  • Concurrentievoordeel: bedrijven die gebruikmaken van elektrische voertuigen kunnen zich positioneren als duurzaam en innovatief, wat kan leiden tot concurrentievoordeel.

 

De overgang naar EV voor Last-Mile Delivery

AVIA VOLT biedt complete laadoplossingen voor elektrische voertuigen die essentieel zijn voor bedrijven die hun Last-Mile Delivery willen verduurzamen. Onze laadinfrastructuur kan eenvoudig worden geïntegreerd in het bestaande wagenpark, waardoor het bedrijf altijd klaar is om EV’s efficiënt te laden. Van flexibele laadtarieven tot schaalbare laadpleinen, AVIA VOLT ondersteunt bedrijven bij de overgang naar elektrische bezorgvoertuigen.  

 

De laadoplossingen voor Last-Mile Delivery van AVIA VOLT

Wij helpen bedrijven om hun Last-Mile Delivery te elektrificeren met slimme laadoplossingen. Onze diensten omvatten alles, onder andere het installeren van laadpalen en het aanbieden van laadbeheer én onderhoud. Met onze oplossingen zorgen wij ervoor dat je elektrische voertuigen altijd klaar zijn voor het volgende bezorgtraject. Dit betekent minder stilstand en een duurzamere bedrijfsvoering.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de uitdagingen van Last-Mile Delivery en hoe kunnen ze worden overwonnen?

Uitdagingen zijn onder andere hoge kosten en milieuproblemen. Deze kunnen worden overwonnen door elektrische voertuigen en slimme technologieën te gebruiken.

 

2. Hoe kunnen bedrijven de overstap maken naar een volledig elektrische Last-Mile Delivery wagenpark?

De overstap naar een volledig elektrisch wagenpark begint met een evaluatie van het huidige wagenpark en de logistieke behoeften. AVIA VOLT kan helpen bij het plannen en implementeren van de benodigde oplaadinfrastructuur en het opstellen van een strategie voor een geleidelijke transitie naar elektrische voertuigen.

 

3. Zijn er subsidies beschikbaar voor bedrijven die elektrische voertuigen inzetten voor Last-Mile Delivery?

Ja, er zijn diverse subsidies beschikbaar voor bedrijven die hun wagenpark willen verduurzamen door elektrische voertuigen in te zetten.