Meer informatie

Het aanbieden van laadoplossingen voor commercieel vastgoed is niet alleen een slimme investering, maar ook een noodzakelijke stap in de richting van duurzaamheid en toekomstbestendige infrastructuur. Vastgoedeigenaren krijgen steeds vaker te maken met huurders en gebruikers die elektrische voertuigen rijden. Het bieden van laadfaciliteiten kan de aantrekkingskracht van commercieel vastgoed verhogen en bijdragen aan een groen imago.

 

Voordelen van laadoplossingen voor commercieel vastgoed

  • Aantrekkelijk voor huurders en gebruikers: vastgoed met laadpunten trekt huurders aan die in elektrische voertuigen rijden. Dit verhoogt de verhuurbaarheid en klanttevredenheid.
  • Verhogen van vastgoedwaarde: gebouwen die beschikken over laadvoorzieningen kunnen in waarde stijgen door extra faciliteiten die het biedt én door de verbeterde aantrekkelijkheid voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.
  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: met laadoplossingen voor commercieel vastgoed help je de CO2-uitstoot te verminderen en werk je mee aan de energietransitie. Dit ondersteunt de duurzaamheidsdoelen van bedrijven en maakt het vastgoed toekomstbestendig.
  • Innovatief imago: vastgoedeigenaren en VvE’s die investeren in laadoplossingen voor commercieel vastgoed geven een signaal af dat ze vooruitdenken en zich inzetten voor innovatie en duurzaamheid. Dit imago is waardevol in een markt waarin steeds meer bedrijven waarde hechten aan hun ecologische voetafdruk.
  • Subsidies en financiële voordelen: er zijn diverse subsidies beschikbaar voor het installeren van laadoplossingen voor commercieel vastgoed. Dit kan de initiële investering aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd versnellen.

 

Belangrijke overwegingen bij het implementeren van laadoplossingen voor commercieel vastgoed

Bij het implementeren van laadoplossingen voor commercieel vastgoed is het belangrijk om te letten op de elektrische infrastructuur, het benodigde aantal laadpunten en de mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst. Kies voor de juiste laadsnelheid op basis van gebruikersbehoeften, optimaliseer energiekosten met slim energiemanagement en zorg voor regelmatig onderhoud. Overweeg toegangs- en betalingssystemen voor specifieke gebruikers of het publiek. Daarnaast kunnen subsidies en financieringsopties helpen om de kosten te verlagen en de investering aantrekkelijker te maken.

 

Laadoplossingen voor commercieel vastgoed van AVIA VOLT

AVIA VOLT biedt op maat gemaakte laadoplossingen voor commercieel vastgoed en VvE’s, afgestemd op de specifieke eisen van jouw locatie. We begeleiden je stap voor stap bij de installatie, het beheer en het onderhoud van laadstations. Hierdoor word je volledig ontzorgd. Of het nu gaat om een klein aantal laadfaciliteiten of een uitgebreid laadplein, AVIA VOLT zorgt voor een naadloze implementatie en maximale gebruiksvriendelijkheid.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de installatievereisten voor laadoplossingen voor commercieel vastgoed?

De installatievereisten hangen af van de bestaande elektrische infrastructuur van het pand. AVIA VOLT voert een volledige locatie-inspectie uit om de meest geschikte installatie oplossingen te bepalen, inclusief de mogelijkheid om slim laden en energiemanagement toe te passen.

 

2. Wat zijn de onderhoudsvereisten voor laadoplossingen voor commercieel vastgoed?

AVIA VOLT biedt een volledig onderhoudspakket om ervoor te zorgen dat de laadstations altijd operationeel blijven. Wij monitoren de presentaties op afstand en bieden snelle ondersteuning in geval van problemen.

 

3. Is het mogelijk om laadstations te integreren met andere duurzame oplossingen zoals zonnepanelen?

Ja, door laadstations te koppelen aan bijvoorbeeld een zonne-energiesysteem kan de opgewekte energie direct worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Dit vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Een slim energiemanagementsysteem kan helpen om de energie die door zonnepanelen wordt opgewekt efficiënt te verdelen, zowel voor gebruik in het gebouw als het opladen van voertuigen.